Salut! Poate ma stii, poate nu. Scriu acest articol pentru publicul meu nou si pentru a ma cunoaste si mai bine vechii mei camarazi, cursanti, parteneri, clienti. Sunt Stefan Nita. „Agent imobiliar de lux”, cum imi spun multi dintre cei care ma urmaresc pe Facebook sau dintre cei care intra in contact cu mine pe piata de imobiliare din Romania. Cum afirmam si in alte randuri, nu ma supara deloc aceasta sintagma, ba chiar ma... nu „maguleste” ar fi cuvantul potrivit, pentru ca munca a fost mereu cheia succesului pentru mine, ci poate, mai degraba, ma bucura.

Cine sunt?
Sunt un om bogat. Sunt un om fericit. Sunt un om normal. Sunt un om de succes. Cum asa?!

Bogat sunt pentru ca am o familie minunata. Alaturi de Alexandra, care din 2003 ma sustine atat personal, cat si profesional, care ma ajuta sa imi gestionez fiecare zi, emotional si rational. Tot cu sprijinul ei, dupa aproape 2 decenii de experiente cu si pentru cei ca tine, ma bucur astazi de succes profesioal pe o nisa cu care ma mandresc. Dar revin la succes mai tarziu.

Fericit.
In 2009 a aparut Antonia, care „ne-a reconfigurat putin traseul”, ca sa citez vocea care il coordoneaza pe fiecare dintre noi zi de zi, indiferent de cati cai putere are masina pe care o conducem.
Fiica noastra care creste frumos, bucurandu-se de toata atentia noastra si de peste 70% din timpul nostru, imi da energie pentru a ma ocupa la capacitate de 100% si de business. Da, imi asum proportiile scrise. Iar cei pe care i-am consiliat din postura de trainer stiu ca e posibil si cum se face.

Normal.
Da, sunt un om normal. Daca am stat fata in fata, e foarte posibil sa fi ajuns la tine fie cu bicicleta, ud leoarca, dupa ce am traversat un sfert de Bucuresti, ca sa imi bifez si ora de miscare, fie cu una dintre masinile mele. Manac la restaurante de lux, dar pot oricand sa imi satur copilul cu ceva gustos gatit repede, cand spune ca ii e foame si sunt singur acasa. Ies in parc, merg pe jos. Altfel spus, sunt cu picioarele pe pamant chiar si in zilele in care semnez tranzactii de sute de mii de euro. Asta e
normalitatea mea.

Succes.
Succesul, pentru mine, ca definitie, nu e innascut. Sau furat. Sau castigat la loterie. E muncit. E antrenat. E alimentat permanent, ca un rezervor al unei masini care merge zilnic sute sau mii de kilometri. Pot spune astazi, in 2018, dupa mai bine de 17 ani pe piata de imobiliare din Romania, ca succesul este relativ. Am pornit cu o agentie imobiliara clasica, in 2001. Astazi lucrez pe cont propriu, doar cu exclusivitati, doar cu proprietati care, uneori, costa o avere. Succesul e pentru cei puternici. Si nu vreau sa par arogant. Si nu ma supar cand unii oameni imi scriu ca sunt arogant, pentru ca aceia care ajung fata in fata cu mine nu au de ce sa o spuna. De regula ne vedem ca sa batem palma, poate dezvolt asta intr-un blog viitor. La acest nivel – si o scriu pentru ca, poate printre voi sunt si agenti imobiliari care vor sa devina si mai buni, si mai buni – la acest nivel imobiliarele sunt un sport de contact. Doar o personalitate puternica, cu simtul banului si al raportului corectitudinii in ceea ce priveste evaluarea unei proprietati poate avea succes.

Sa obtii o proprietate de aproape sau peste 1 milion de euro, in exclusivitate – pentru ca altfel, din respect pentru publicul meu, vanzator sau cumparator – nu lucrez, este, in opinia mea, un succes.Sa vinzi, uneori, o proprietate, intr-un timp mai scurt decat fotograful si cameramanul iti pot edita fotografiile si videourile, este un succes.
Mi s-a intamplat saptamana trecuta! :)

Ma opresc azi aici si promit sa revin curand, pentru ca m-a prins treaba asta cu blogul. Pana atunci, crezul meu, pe care il spun mereu...

A fi agent imobiliar este o meserie, a fi performer este o arta!