Este nevoie de foarte mult efort, sa nu cunosti un domeniu si totusi peste noapte sa devii… expert in acel domeniu. Pot spune ca este chiar imposibil. Acest lucru se intampla foarte frecvent in domeniul imobiliar. Sunt proprietari care depun efort pentru a deveni peste noapte… agenti imobiliari.
Poate ca unii proprietari desconsidera la maxim aceasta meserie si ne considera pe noi agentii imobiliari niste paria, care in viziunea lor nu facem nimic si luam bani. Dar viata este plina de surprize… . Tot acesti proprietari sunt cei care se transforma peste noapte in ceea ce urasc mai rau, in ceea ce desconsdidera, in cei pe care ii injura… in agenti imobiliari! 
Acum stau si ma intreb: oare… chiar ne urasc atat de tare sau este vorba doar de invidie… ? Sau poate doar de plata comisionului pe care trebuie sa-l plateasca la vanzare… ? Oare chiar nu vad jumatatea plina a paharului? Atat de orbiti sa fie incat sa nu-si dea seama ca sa fii agent imobiliar este… o onoare?
Hai sa-ti spun de ce consider aceasta meserie ca fiind una onorabila:
1. Practic cu curaj aceasta meserie si de doua decenii sunt platit la succes. Daca vand, mananc, daca nu vand, nu mananc… este simplu. Poate ca, pentru unii, sa ai un venit lunar sigur inseamna normalitate dar… nu si pentru mine. Sa fii agent imobiliar inseamna... sa ai curaj, sa ai incredere in propriile forte si mai ales inseamna sa fii extraordinar.
2. Ma pregatesc constant, pentru a deveni din ce in ce mai bun, in aceasta meserie… citesc in fiecare dimineata si ma duc la foarte multe cursuri de vanzari, totul pentru a-mi perfectiona tehnicile de vanzator si de negociator.
3. Ma intalnesc cu foarte multi oameni din foarte multe domenii… Oameni care vor sa-si implineasca un vis, vis la care foarte multi nici macar nu au curajul sa gandeasca.
4. Nu ma ghidez si nu tin cont de numarul de ore sau de zile lucrate. Am obiective foarte bine definite. Actionez dupa strategii foarte bine puse la punct ce fac ca actiunile mele sa fie… Extraordinare!
5. Pentru ca imi plac lucrurile bine facute, sunt exigent si asta imi aduce succesul dar sunt si frecvent judecat de cei mediocri.
6. Pentru mine fiecare zi este o provocare!
Asa ca, dragule proprietar, este foarte bine ca iti doresti sa devii agent imobiliar peste noapte dar te rog incearca pe cat posibil sa devii unul bun. Mediocritatea te va costa. Nimanui nu-i place mediocritatea. Imagineaza-ti cum ar fi ca reclama la un film sa sune cam asa… : va invitam la un film de nivel mediu, cu actori de nivel mediu, filmat cu o echipa medie si cu bilete la un pret mediu. Iar noi producatorii ne asteptam sa avem incasari peste medie.
Tu ti-ai cumpara bilet la acest film?